3 manieren waarop moderne, open technologieën werving en behoud kunnen stimuleren

Iedereen die in de technologie-industrie werkt, is goed thuis in de beproevingen van het inhuren van technologietalent.

Er zijn talloze artikelen geschreven en enquêtes gehouden over het onderwerp. Cloud computing-vaardigheden zijn bijzonder schaars in verhouding tot de vraag, zo erg zelfs dat het de adoptieplannen van sommige bedrijven tot stilstand bracht.

Hoewel er verschillende manieren zijn om deze uitdaging aan te gaan, is er één fundamentele keuze die bedrijven kunnen maken in hun technische strategie, een die relevanter is dan ooit in het cloud-first-tijdperk. Deze keuze zal op korte en lange termijn vruchten afwerpen als het gaat om het aannemen en behouden van de beste mensen voor de job: Omarm moderne, open technologieën en standaarden.

Van talen tot tools tot cultuur en methodologieën, het adopteren en gebruiken van open technologieën – van het soort dat bijvoorbeeld wordt geïllustreerd in veel DevOps-toolketens – zal een nog groter positief effect hebben op technisch talent in uw organisatie.

Zal dit uw uitdagingen op het gebied van werving en behoud van de ene op de andere dag oplossen? Natuurlijk niet. Maar het is een belangrijk onderdeel van een holistische strategie om de beste mensen voor uw bedrijf aan te trekken en te behouden.

Hier zijn drie redenen waarom:

1. Mensen die open technologieën gebruiken, kunnen beter contact maken met leeftijdsgenoten
Hier is een (bijna onmiddellijk) kortetermijnvoordeel van investeren in een moderne, open tech-stack: het geeft zowel uw huidige als toekomstige teams aanzienlijk sociaal kapitaal met hun collega’s in de IT-industrie.

Mensen raken enthousiast – en praten enthousiast – over de tools en technologieën waarmee ze werken. Zo ontstaat er een aanstekelijke mix van trots en enthousiasme, wat weer zorgt voor een krachtige band met collega’s die ook met moderne tools werken (of willen werken).

Dit bevestigt voor het huidige personeel dat ze deel uitmaken van een organisatie die actueel en technisch vooruitstrevend is. Het zendt regelmatig dezelfde boodschap uit naar de professionele gemeenschap.

Dit is niet op dezelfde manier mogelijk met zeer gesloten of propriëtaire tech-stacks. Daarmee is het, wanneer mensen over hun werk praten, eigenlijk alleen leesbaar of zinvol voor de andere mensen in die organisatie. Dat beperkt het netwerkeffect.

Voor alle duidelijkheid: de producten en diensten van een bedrijf kunnen absoluut eigendom zijn. Het is hoe ze die producten bouwen, leveren en ondersteunen die open kunnen zijn. Goede voorbeelden hier zijn Golang en Python. Golang is erg spannend en groeit snel; Python is al overal. Dat spreekt een enorm voordeel: wanneer u nieuwe medewerkers aan boord neemt, kunnen ze van de grond komen, in plaats van weken of maanden te besteden aan zaken als propriëtaire scripttalen.

2. Mensen zien een betere loopbaanontwikkeling

Hier is een voordeel op langere termijn: wanneer uw tech-stack open, moderne tools en standaarden omarmt, geeft u huidig en toekomstig personeel een zichtbaarder carrièrepad met een door de markt erkende reeks benaderingen en technologieën.

Voor de meeste techprofessionals is dat bijna altijd de veiligere gok in vergelijking met een zeer gesloten nichesysteem binnen te gaan en er een eiland in te worden. Degenen in de laatste situatie kunnen de zeldzame eenhoorns worden in verouderde ecosystemen, maar ze riskeren veroudering, in tegenstelling tot mensen die on-the-job vaardigheden leren en opbouwen met technologieën en methoden die door een groot aantal organisaties en industrieën worden gebruikt.

In wezen biedt u mensen de kans om te groeien en vooruitgang te boeken binnen uw eigen bedrijf – absoluut cruciaal als u toptalent wilt behouden – terwijl u ook potentiële medewerkers duidelijk maakt dat ze duurzaam waardevolle ervaring zullen opbouwen die ze ook elders kunnen gebruiken als ze dat willen naar in de toekomst.

3. Mensen springen in een enorm zwembad voor technische validatie

Het is geen geheim dat veel IT-professionals autonomie waarderen. Ze zijn vaak autodidact en/of autodidact. Maar dat betekent niet dat ze de spreekwoordelijke eenzame wolven zijn. Ze baseren hun leren en onafhankelijkheid op de kennis en validatie van bestaande expertise in hun domeinen.

Wanneer u open technologieën gebruikt, is de pool van bestaande expertise enorm — en enorm waardevol, niet alleen voor het individu maar voor de hele organisatie. Dit sluit aan bij punt #1 hierboven en de uitgebreide peer group: Proprietary tech stacks zijn afhankelijk van een homogene, interne community. Open tech-stacks krijgen het enorme voordeel van een wereldwijde gemeenschap met een onbeperkt bereik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *